LOGO TERBARU REAL MADRID - TIADA LAMBANG SALIB

on 15 April 2012Real Madrid, pasukan bola sepak gergasi Sepanyol membuat perubahan pada logo kelab untuk mengukuhkan populariti mereka di kalangan peminat bola sepak terutamanya yang beragama Islam.

Hampir satu abad logo ini telah menjadi lambang bagi pasukan mereka, tetapi kini Real Madrid akan menghapuskan salib kecil dari atas mahkota.

Akhbar Marca di Sepanyol memetik sumber dalam pentadbiran kelab bola sepak, yang berkata bahawa langkah ini bertujuan untuk "mengelakkan segala bentuk salah faham dan konflik dalam kawasan di mana majoriti penduduk beragama Islam".

Perubahan logo bertepatan dengan permulaan pembinaan sebuah resort pelancong sukan di UAE oleh Real Madrid. Ini akan menjadi taman tema pertama di dunia yang terletak di sebuah pulau buatan manusia. Taman ini akan menggabungkan kedua-dua sukan dan pelancongan. Maka sesuai bahawa salib Kristian itu perlu dikeluarkan daripada logo.

Real Madrid mengikut jejak langkah pesaing mereka di Barcelona, ​​yang juga baru-baru ini terpaksa mengambil salib dari logo mereka untuk mendapat penaja di Qatar.

#Satu berita yang pastinya sangat menggembirakan buat semua peminat pasukan bolasepak Real Madrid yang beragama Islam. Lepas ni kompom ramai yang akan pakai baju Real Madrid sebab dah tak de lambang tu lagi...Baguslahh kalau begitu....errr...tetiba je aku rasa nak tuka template blog plak...he3x!!! - APesal aku tengok logo derang ni cun semacam jer ekkk?


Sumber
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved